Slechts twee spelers kwamen uit voor traditionele top 3 (en het is niet Noa Lang)

Noa Lang stapte deze zomer over van Club Brugge naar PSV. Met rugnummer zeven hoopt hij de harten van de PSV fans te veroveren. De international begint daarmee zijn derde avontuur bij een traditionele Nederlandse topclub.

Noa’s Lang voetbalreis begin in Rotterdam

De 24-jarige Lang speelde al voor Feyenoord en Ajax. Nu is het de beurt aan PSV. Daarmee zou je kunnen zeggen dat Lang voor alle drie de traditionele topclubs heeft gespeeld. Lang kwam ruim acht seizoenen uit voor vertegenwoordigende elftallen uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Op veertienjarige leeftijd vertrok hij echter naar de opleiding van Ajax.

Lang debuteerde op 26 september 2018 in het eerste elftal van Ajax. Dat was als invaller tijdens een bekerduel met HVV Te Werve dat Ajax met 0-8 zou winnen. Eerder speelde hij al voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Slechts twee spelers kwamen uit voor traditionele top drie in Nederland

Lang is dus niet een speler die voor de eerste elftallen van de volledige traditionele top drie speelde. Maar welke spelers kwamen wel in actie voor Ajax, PSV en Feyenoord? Opvallend genoeg kwamen er in de hele historie van het Nederlands voetbal maar twee spelers uit voor de traditionele top drie. Een hele uitdagende vraag dus voor een voetbalquiz bij jou voetbalclub, vriendengroep of in het café.

Welke spelers kwamen uit voor Ajax, PSV en Feyenoord?

  1. Ronald Koeman. De huidige bondscoach van het Nederlands Elftal kwam uit voor de volledige top drie. Koeman speelde voor Ajax van 1983 tot 1986, daarna voor PSV van 1986 tot 1989. Na een periode bij FC Barcelona keerde hij in 1995 terug naar Nederland om te spelen voor Feyenoord. Hiermee werd hij pas de tweede speler die voor de traditionele top drie in Nederland uitkwam. In Rotterdam-Zuid speelde Koeman tussen 1995 en 1997. Het waren zijn laatste wapenfeiten als voetballer.
  2. Ruud Geels. Met ruim 250 goals in het Nederlandse betaald voetbal is Geels een bewezen goaltjesdief. De aanvaller speelde voor Feyenoord (1966-1970), Ajax (1974-1978) en PSV (1981-1982). Tussendoor kwam hij ook nog uit voor Telstar, Go Ahead Eagles, Club Brugge, Anderlecht, Sparta en NAC.