Spakenburg schrijft geschiedenis en kan opnieuw veel geld bijschrijven

Credits: ESPN

Spakenburg verraste gisteren vriend en vijand door op bezoek bij FC Utrecht te winnen. In de Galgenwaard werd met 1-4 gewonnen en daarmee voetbalhistorie geschreven. De club uit de Tweede Divisie mag zodoende dromen van een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip.

De blauwe kant van het dorp Spakenburg-Bunschoten kan rekenen op een enorme media-aandacht en nog meer aantrekkingswaarde. Buiten dat is er natuurlijk ook een financieel element. Het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker alleen al levert de club 130.000 euro op. De teller stond al op 172.500 euro aan prijzengeld en is nog exclusief televisiegelden. De wedstrijd leverde gisteren 17.500 euro aan televisiegeld op. Dat is nog exclusief de helft van de recettes.

Welke amateurclubs gingen Spakenburg voor?

Spakenburg is niet de eerste ‘amateurclub’ die de halve finales van de KNVB Beker behaalde. Eerder was dat het geval bij aartsrivaal IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016). Het behalen van de finale zou pas echt een unicum zijn. Dat brengt de KNVB wel direct in de problemen. De finale staat gepland op een zondag, een dag waarop Spakenburg pertinent weigert om op te spelen vanwege haar geloofsovertuigingen.

Samenvatting FC Utrecht – Spakenburg (1-4)

https://www.youtube.com/watch?v=_lwPFELdPZY

1 Trackback / Pingback

  1. Spakenburg schrijft geschiedenis en kan opnieuw veel geld bijschrijven | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.