Thom Haye gaat interlands voor Indonesië spelen

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Thom Haye (SC Heerenveen) en Jay Idzes (Venezia FC) gaan interlands spelen voor Indonesië. Het tweetal is momenteel in Jakarta om de laatste plooien van het naturalisatieproces glad te strijken. Daarna staat niets meer een debuut in het nationale team van Indonesië in de weg.

Voor Haye zijn het drukke tijden. De 28-jarige middenvelder loopt uit zijn contract bij SC Heerenveen en hoopt op een nieuw avontuur. Naast zijn transfervrije status wordt Haye ook international van Indonesie. Haye was in zijn jonge jaren een vaste gast bij de Nederlandse jeugdselecties. Haye speelde zelfs negen keer voor Jong Oranje. De voormalig speler van AZ, Willem II, Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda speelt zich zo nog meer in de kijker. De middenvelder hoopt zo revanche te nemen op zijn mislukte Italiaanse avontuur bij Lecce.

Jay Idzes speelt momenteel al in Italië.  De 23-jarige verdediger verruilde afgelopen zomer Go Ahead Eagles voor de Serie B club. Daar greep hij al snel een basisplaats. Begin oktober raakte hij geblesseerd en momenteel is hij op de weg terug. Eerder kwam hij uit voor FC Eindhoven.

Niet de eerste spelers die voor Indonesië kiezen

De in Nederland geboren Shayne Pattynama (transfervrij na vertrek Viking) en de in Indonesië voetballende Marc Klok switchten eerder al. Dat geldt ook voor Sandy Walsh (KV Mechelen). De verdediger is geboren in Brussel maar heeft een Nederlands paspoort. Eerder in 2023 maakte hij zijn debuut voor Indonesië.

Aanvoerder van Indonesië is voormalig Spaans jeugdinternational Jordi Amat. De voormalig speler van FC Barcelona, Espanyol en Swansea City kwam inmiddels al tien keer uit voor Indonesië. De dertigjarige verdediger verruilde in 2022 het Belgische Eupen voor het Maleisische Johor DT.

Opvallend was ook dat de pas twintigjarige Justin Hubner koos voor een interlandloopbaan. De in Den Bosch geboren en bij FC Den Bosch opgeleiden verdediger speelt in de jeugdopleiding van Wolverhampton Wanderers. Hubner speelde al twee keer voor Indonesië onder 20 jaar. Ook Ivar Jenner (Jong FC Utrecht) en Rafael Struick (ADO Den Haag) kozen al op jonge leeftijd voor Indonesië.

Indonesië hoopt meer spelers te verleiden

De nationale voetbalbond van Indonesië, PSSI, hoopt op termijn ook Maarten Paes (FC Dallas) en Kevin Diks (FC Kopenhagen) te verleiden tot een interlandloopbaan.

1 Trackback / Pingback

  1. Thom Haye gaat interlands voor Indonesië spelen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.