Wie is de langstzittende trainer ooit in de Eredivisie?

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Dick Lukkien is op dit moment de langstzittende trainer van de Eredivisie. Al bijna 7 jaar heeft Lukkien de leiding over FC Emmen. In goede tijden én slechte tijden. En dat dus al sinds 2016. Wim Jonk (FC Volendam) en Marinus Dijkhuizen (Excelsior) houden het ieder al ruim 3 jaar vol. Records zijn dat echte allerminst.

Wat is de langstzittende Eredivisie trainer ooit?

Een mooie vraag voor een voetbalquiz. Foppe de Haan geldt nog altijd als recordhouder van langstzittende trainer in de Eredivisie. Tussen 1992 en 2004 was De Haan als trainer actief bij SC Heerenveen. Sinds 1993 was dat in de Eredivisie. Onder leiding van De Haan groeide SC Heerenveen van grijze muis uit tot een stabiele subtopper in de Eredivisie. Zelfs de Champions League werd in Friesland behaald.

Wat is de langstzittende Nederlandse coach ooit?

Het zal niet direct de meest voor de hand liggende trainer zijn. Echter is Eugène (Gène) Gerards de langstzittende Nederlandse coach ooit. De geboren Limburger werkte tussen 1985 en 2000 onafgebroken als trainer van het Griekse OFI Kreta. Dat is goed voor 14  jaar, 11 maanden en 29 dagen. Op de ‘wereldranglijst’ van langstzittende coaches is Gerard terug te vinden op de 36ste plaats.

In zijn periode bij OFI Kreta was Gerard trainer van bekende namen als Nikos Machlas, Kostas Konstantinidis, Yannis Anastasiou, Mahamadou Diarra en Georgios Samaras. Na zijn dienstverband als trainer werd hij bij OFI Kreta nog adviseur en scout.