Jurgen Locadia in gesprek met Vitesse

Opvallend nieuws uit Arnhem. Het financieel en sportief geplaagde Vitesse is volgens diverse bronnen in gesprek met Jurgen Locadia over een dienstverband. De aanvaller kan transfervrij de overstap naar Vitesse maken omdat salaris van zijn Chinese club al vier maanden uitbleef. Hierop heeft Locadia volgens FIFA-regels zijn contract laten ontbinden.

Vitesse heeft dringend behoefte aan versterking maar is financieel tot weinig in staat. De ploeg van Edward Sturing is momenteel de hekkensluiter in de Eredivisie. Het betaalde in negentien duels slechts twaalf punten. Het verschil met de veilige vijftiende plaats is inmiddels al opgelopen tot zeven punten. Afgelopen vrijdag verloor Vitesse nog met 1-0 van PEC Zwolle.

De dertigjarige Locadia mag met recht een avonturier worden genoemd. De voormalig jeugdspeler van FC Emmen en Willem II maakte voor PSV zijn debuut in het betaald voetbal. In 2018 betaalde het Engelse Brighton & Hove Albion maar liefst zeventien miljoen euro. Een succes werd dat echter niet. Ook verhuurperiodes aan TSG Hoffenheim en FC Cincinnati leverden niet het gewenste resultaat op. Vervolgens kwam hij sinds 2022 uit voor VfL Bochum, Persepolis FC en Cangzhou Mighty Lions. Bij die laatste club speelde hij in augustus zijn laatste wedstrijd. Mogelijk is dat ook de reden voor het uitblijven van zijn salaris.

Naast Vitesse zouden er nog meer clubs uit de Eredivisie belangstelling hebben. Onbekend is om welke clubs dat gaat. Een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie zou ook goed nieuws zijn voor Dick Advocaat. Als bondscoach van Curacao heeft hij Locadia zeker nog niet uitgesloten.

1 Trackback / Pingback

  1. Jurgen Locadia in gesprek met Vitesse | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.