SC Cambuur haalt transfervrije speler uit Noorwegen

winterse transfer deadline

Ook na de sluiting van de Nederlandse transfermarkt is het voor Nederlandse clubs nog mogelijk om spelers aan te trekken. Het gaat dan wel om transfervrije spelers. Zo haalt de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur, vandaag nog een transfervrije speler uit Noorwegen.

Sturla Ottesen: Van Eliteserien naar SC Cambuur

SC Cambuur profiteerde optimaal van de transfervrije status van Sturla Ottesen. De 22-jarige rechtsback, die ook als rechtshalf heeft gespeeld, heeft al 106 duels voor Stabæk Fotball op de teller staan. Hiervan speelde de verdediger 66 wedstrijden op het hoogste niveau in Noorwegen, de Eliteserien. Eind vorig jaar liep de rechtsback bij Stabæk uit zijn contract. Het is nu SC Cambuur die de transfervrije speler naar Nederland haalt. De voormalig jeugdinternational van Noorwegen tekende een contract tot de zomer van 2025 in Leeuwarden.

Meer defensieve mogelijkheden voor Cambuur en Henk de Jong

De komst van Ottesen geeft Cambuur-trainer Henk de Jong meer defensieve opties. In de eerste seizoenshelft lagen daar al uitdagingen. Door de blessure van de twintigjarige back Gabi Gaschili werden die alleen maar groter. De transfervrije Ottesen geldt als de derde winterse versterking voor Cambuur. SC Cambuur haalde eerder deze winter ook al een transfervrije speler. Routinier Vito Wormgoor (35) kwam na avonturen in Noorwegen en Verenigde Staten de gelederen versterken. Daarnaast kwam de Amerikaanse jeugdinternational Agustín Anello op huurbasis over van Sparta. Anello stond de afgelopen twee duels al direct in de basis.

SC Cambuur’s jacht op Eredivisie promotie

SC Cambuur heeft de versterkingen hard nodig om haar ambities te verwezenlijken. De Friese ploeg wil tot aan het einde van het seizoen strijden om promotie naar de Eredivisie. De top twee lijkt ondanks een wedstrijd minder met minimaal elf punten achterstand onhaalbaar. Een plekje in de playoffs is echter nog altijd mogelijk. De nummers drie tot en met acht van de Keuken Kampioen Divisie wachten namelijk nog een toetje. De concurrentie voor Cambuur is echter moordend. Nummer zes FC Groningen heeft 38 punten, VVV Venlo heeft er 36 en Cambuur heeft er zelf 35. Ook NAC Breda en MVV hebben 35 punten, terwijl FC Emmen met 33 punten ook niet kansloos is.

Cambuur strijdt woensdag tegen Vitesse in KNVB Beker

Naast verplichtingen in de Keuken Kampioen Divisie lonkt voor Cambuur ook nog bekersucces. In de achtste finales rekende het pas na verlenging af met Ajax-beul Hercules. Nu wacht woensdagavond in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker een duel tegen Vitesse. SC Cambuur hoopt uiteraard op een verrassing tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.

Succes in de beker kan ook nog eens erg lucratief zijn. Een plekje in de halve finales levert al snel 150.000 tot 200.000 euro op aan premies. Dat is nog zonder wedstrijdrecettes, zoals kaartverkoop en horeca. De wedstrijd wordt woensdag live uitgezonden op ESPN. De uitzending begint om 18.45 uur.