Ajax verrast met terugkeer Maarten Stekelenburg

Ajax heeft voor een verrassing gezorgd door Maarten Stekelenburg te contracteren. De doelman keert daarmee na negen seizoenen weer terug in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax was op zoek naar een betrouwbare stand in voor André Onana. Dat is 58-voudig international Stekelenburg geworden. Hij vangt daarmee de gehuurde Bruno Varela op, die weer terugkeerde naar Benfica. Ook de jonge Dominik Kotarski  wordt op korte termijn verhuurd. De 37-jarige Stekelenburg komt op zijn beurt over van Everton waar hij een aflopend contract had.

De voormalig international op de website van Ajax: “Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij Ajax, de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club. Na goede gesprekken met Marc Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk. Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit. Bij Everton maak ik het seizoen in Engeland af, daarvoor heb ik recent mijn aflopende contract met een paar weken verlengd. Daarna keer ik zo spoedig mogelijk terug naar Amsterdam zodat ik bij Ajax in augustus kan starten.”

Eerder werd Maarten Stekelenburg al in verband gebracht met Sparta Rotterdam en SC Heerenveen. Stekelenburg bleek echter financieel niet haalbaar. De doelman kiest er nu echter voor om net als de afgelopen drie seizoenen bij Everton als tweede keus te fungeren. Stekelenburg speelde eerder bij onder andere AS Roma, Fulham, AS Monaco en Southampton.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax verrast met terugkeer Maarten Stekelenburg | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.