De top 7 oud-Eredivisie spelers zonder club

Bijna de complete zomer hebben als redactie jullie op de hoogte gehouden van de top 10 transfervrije spelers uit Nederland. Met plezier. Zowel vanuit ons maar ook zeker jullie reacties. Om die reden nu een extra lijst: de transfervrije spelers met een verleden in de Eredivisie.

De top 10 transfervrije Nederlandse spelers is één van de meest gelezen artikelen van deze zomer. Niet zo gek ook. Het is de meest complete lijst in Nederland. Niet alleen spelers met de Nederlandse nationaliteit worden meegenomen. Ook die met een dubbele nationaliteit. Denk aan Suriname, Curacao of Marokko. Om die reden worden ook spelers als Cuco Martina en Nigel Hasselbaink meegenomen.

Ook de lijst van transfervrije spelers van oud-Eredivisie spelers is interessant. Hieronder een lijst met 7 spelers die de hoogste transferwaarde op Transfermarkt vertegenwoordigen.

De top 7 ex-Eredivisie spelers zonder club

  1. Daniel Schwaab (32). De Duitse verdediger zit na een nieuw vertrek bij PSV weer zonder club. Transferwaarde: 2.8 miljoen euro
  2. Yaya Sanogo (27). De Franse aanvaller speelde van medio 2015 tot begin 2016 op huurbasis bij Ajax. Transferwaarde: 2 miljoen euro
  3. Miroslav Stoch (30). De Slowaakse buitenspeler brak definitief door bij FC Twente in 2009-2010. Daarna begon een nomadenbestaan. Transferwaarde: 1,5 miljoen euro
  4. Javier Espinosa (28). Na twee jaar FC Twente kwam zijn avontuur deze zomer ten einde. De middenvelder flirte met Griekse clubs maar een deal kwam er niet. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  5. Alen Halilovic (24). De Kroatische middenvelder werd vorig seizoen door Heerenveen gehuurd van AC Milan. Zijn contract is ontbonden. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  6. Donis Avdijaj (24). Speelde in Nederland voor Roda JC en Willem II. De aanvaller was daarna actief in Turkije en Schotland. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  7. Thomas Necid (31). 44-voudig international van Tsjechië. Speelde in Nederland voor PEC Zwolle en ADO Den Haag. Zit sinds deze zomer zonder club. Transferwaarde: 650.000 euro.

Clubs als VVV Venlo, PEC Zwolle en FC Emmen hebben al aangegeven de transfervrije markt goed in de gaten te houden. Gaat één van deze clubs nog toeslaan? Eerder werd al bekend dat VVV en PEC Zwolle in gesprek zijn met Van La Parra