Van La Parra kan terugkeren naar Eredivisie

Rajiv van La Parra hoopt op korte termijn te tekenen voor een nieuwe club. De 29-jarige buitenspeler staat nadrukkelijk in de belangstelling van een aantal clubs. Onder hen ook PEC Zwolle en VVV Venlo. Daarnaast hebben ook een aantal buitenlandse clubs belangstelling.

De buitenspeler is transfervrij nadat zijn contract bij Rode Ster Belgrado op eigen verzoek werd ontbonden. De voormalig jeugdinternational speelde met die club vorig seizoen nog in de groepsfase van de Champions League. Met die club speelde hij duels tegen Liverpool, Napoli en Paris Saint-Germain. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord en het Franse SM Caen speelde eerder met SC Heerenveen in de Eredivisie. Na drie seizoenen in Friesland volgden Engelse avonturen bij Wolverhampton Wanderers, Brighton Hove & Albion, Huddersfield Town en Middlesbrough.

Bij PEC Zwolle zijn ze nog steeds zuur dat Alessio da Cruz op het laatste moment alsnog naar FC Groningen trok. Ook PEC Zwolle is dus nog op zoek terwijl VVV Venlo altijd speurt naar buitenkansjes. Opvallend genoeg wordt FC Emmen niet genoemd. De club uit Drenthe hoopte voor het sluiten van de transfermarkt nog een buitenspeler te verwelkomen. Dat liep op niets uit. Nu is Van La Parra één van de twee opties.

Van La Parra vertegenwoordigt een transferwaarde op Transfermarkt van 2.4 miljoen euro. Daarmee staat hij bovenaan het lijstje van de 10 transfervrije Nederlandse spelers dat VoetbalPlus samenstelde. In die lijst staan ook andere bekende namens zoals Jonathan de Guzman, Warner Hahn en Cuco Martina.