American dream voor Marsman: transfervrij naar Miami

Nick Marsman vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De doelman gaat aan de slag bij de club van David Beckham, Inter Miami CF. De club uit Florida begint komend weekend aan haar tweede seizoen in de Major League Soccer.

Marsman verruilt Feyenoord in de zomer voor Miami. De doelman heeft in Rotterdam-Zuid een aflopende verbintenis en kan derhalve transfervrij de overstap naar de Verenigde Staten maken. Het is voor de dertigjarige keeper zijn eerste buitenlandse avontuur. Feyenoord nam Marsman in de zomer van 2019 transfervrij over van FC Utrecht. Vorig seizoen kwam hij vier keer in actie. Dit seizoen staat de teller al 24 duels. Dat heeft alles te maken met de blessuregevoeligheid van Justin Bijlow.

De ambities in Miami zijn groot. Niet voor niets maakten vorig jaar Gonzalo Higuaín en Blaise Matuidi de overstap van Juventus naar Miami. Voor komend seizoen werd Kelvin Leerdam vastgelegd. De international van Suriname was de afgelopen jaren al van grote waarde voor Seattle Sounders. Bij die club werd hij drie keer kampioen van de Western Conference. Daarnaast kroonde hij zich met de Sounders ook één keer kampioen van heel de Verenigde Staten.

Marsman op de website van Feyenoord: ‘Bij Feyenoord heb ik de kans gekregen mij elke dag te meten met enkele van de beste keepers van Nederland. Dat ik ook nog een groot aantal wedstrijden zelf onder de lat heb mogen staan maakt mij heel trots.’ Nu volgt de overstap naar de MLS. Marsman: ‘Een prachtige volgende stap in deze fase van mijn loopbaan. Maar eerst ga ik hier bij Feyenoord nog elke dag alles geven en wil ik met dit team het seizoen goed afsluiten.’

Voor Marsman lag er in Miami een contract klaar tot 2023.

MLS steeds populairder

De MLS wordt steeds populairder onder Nederlandse voetballers. Marsman wordt de dertiende Nederlander in de Major League Soccer. Ook spelers als Nigel Roberta (DC United), Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Jurgen Locadia (FC Cincinatti) zijn in de MLS actief. Niet voor niets worden de duels in Nederland live uitgezonden op ESPN.