Update: De 11 grootste talenten van de Keuken Kampioen Divisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Corona crisis of niet. De clubs uit de Eredivisie vissen steeds vaker in de vijver die de Keuken Kampioen Divisie heet. Het tweede niveau van Nederland bulkt tegenwoordig van het talent. De transfer van Sam Beukema van Go Ahead Eagles naar AZ is daar een uitstekend voorbeeld van.

En de transfer van Beukema (22) is lang niet de enige transfer van het tweede naar het hoogste niveau in Nederland. Zo verruilde in de winterse transferperiode verdediger Benaissa Benamar (23) zijn club Telstar voor FC Utrecht. Daarnaast maakte Syb van Ottele (19) de overstap van NEC naar SC Heerenveen. Ook werd bekend dat Radinio Balker (22) na dit seizoen Almere City gaat verruilen voor FC Groningen.

Er is echter nog veel meer talent in de Keuken Kampioen Divisie. Een mooie uitdaging om de grootste talenten van het tweede niveau van Nederland te spotten. Hierbij kijken we expliciet niet naar de spelers uit de Jong Elftallen. We kijken puur naar talentvolle spelers die onder contract staan bij clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Om die reden worden ook spelers als Francesco Antonucci en Samuele Mulattieri niet opgenomen. Beide spelers worden dit seizoen door FC Volendam gehuurd. Ook de pas negentienjarige Ramon Hendriks is niet opgenomen. De centrale verdediger wordt door NAC Breda gehuurd van Feyenoord.

Wat zijn in de ogen van deze redactie de grootste kanshebbers voor een toekomstige transfer naar de Eredivisie? NEC is met maar liefst vier spelers hofleverancier. Daarnaast is ook FC Volendam met twee spelers goed vertegenwoordigd.

Het VoetbalPlus.nl Keuken Kampioen Divisie elftal onder 23

 1. Doelman Jay Gorter (20) – Go Ahead Eagles.
 2. Rechtsback Bart van Rooij (20) – NEC
 3. Centrale verdediger Micky van de Ven (19) – FC Volendam
 4. Centrale verdediger Marco Tol (22) – FC Volendam
 5. Linksback Souffian El Karouani (21) – NEC
 6. Middenvelder Dirk Proper (19) – NEC
 7. Middenvelder Kevin Felida (21) – FC Den Bosch
 8. Rechtsbuiten Elayis Tavsan (19) – NEC
 9. Spits Joël Zwarts (21) – Excelsior
 10. Aanvallende middenvelder Jamie Jacobs (23) – Cambuur
 11. Linksbuiten Kay de Rooij  (20) – NAC Breda

De stand-ins

 • Keeper: Michael Woud (22, Almere City)
 • Verdedigers Derry John Murkin (21, FC Volendam), Boyd Reith (21, Helmond Sport), Ruben Roosken (21,  TOP Oss) en Nathan Tjoe-A-On (19, Excelsior)
 • Middenvelders Benjamin Bouchouari (19, Roda JC), Lance Duijvestijn (22, Helmond Sport), Julian Baas (18, Excelsior)
 • Aanvallers Karim Loukili (23, Helmond Sport), Sydney van Hooijdonk (21, NAC Breda) en Jizz Hornkamp (23,  FC Den Bosch)