Nooit eerder werd er zo laat op een WK gescoord

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er is al veel gezegd en geschreven over de enorme blessuretijd bij duels op het WK in Qatar. Een minuut of acht is eerder regel dan uitzondering. Het leidt nu ook tot aanscherping van records. Nooit eerder werd er in de reguliere speeltijd van een WK wedstrijd pas zo laat een goal gescoord als in Qatar.

Gisteren was het Mehdi Taremi die scoorde na 102 minuten en 30 seconden in het 6-2 verlies van zijn land Iran tegen Engeland. De aanvaller van FC Porto benutte een streafschop tegen Engeland. Onze eigen Davy Klaassen is runner-up met zijn goal voor het Nederlands Elftal tegen Senegal na 98 minuten en 17 seconden spelen.

Scheidsrechter Slavko Vinčić probeerde er vandaag alles aan te doen om het record verder te verstevigen. Bij de verrassende 1-2 zege van Saudi Arabië op titelfavoriet Argentinië werden maar liefst 14 (!) minuten blessuretijd bij getrokken. Aanvankelijk waren het er acht, maar na een ongelukkige botsing tussen doelman Al Owais en verdediger Al Shahrani kwamen er nog eens zes minuten bij. Argentinië scoorde echter niet en hierdoor blijft Taremi voorlopig nog recordhouder.