‘Bekerzege De Treffers levert minimaal 100.000 euro op’

Credits: ESPN

De Treffers bereikten ten koste van Cambuur de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Maar wat levert deze zege de ‘amateurs’ uit Groesbeek naast landelijk aanzien eigenlijk op?

Willem den Dekker scoorde gisteren na dertig minuten spelen de enige treffer tussen De Treffers en SC Cambuur. De nummer drie van de Tweede Divisie won daarmee op het eigen Sportpark Zuid met 1-0 van de nummer achttien van de Eredivisie. De Treffers, dat speelde met ex-profs als Jordy Thomassen en Gavin Vlijter, zag ook nog eens Cambuur eindigen met een man minder. Doelman João Virgínia, gehuurd van Everton, kreeg namelijk in blessuretijd een rode kaart.

Maar wat levert die verrassende bekerzege De Treffers nu eigenlijk op?

Er zijn een aantal componenten die van invloed zijn op de financiële impact van deze bekerzege. De redactie van VoetbalPlus zette deze verdiensten per bekerronde eerder al eens op een rijtje. Een snelle rekensom leert dat De Treffers al snel op minimaal 100.000 euro aan extra inkomsten kunnen rekenen.

  • Zeker: het bereiken van de achtste finales levert De Treffers direct 50.000 euro op. Vanwege het bereiken van de eerste en tweede KNVB Beker verdienden De Treffers eerder al 42.500 euro (12.500 + 30.000).
  • Zeker: recettes worden vanaf de achtste finales gedeeld. Bij een negatief resultaat, bijvoorbeeld vanwege enorme beveiliging, zal het bestuur betaald voetbal een eventueel tekort aanvullen met een maximum van 10.000 euro. De Treffers zal echter hopen op een mooie uitwedstrijd in een groot stadion, zoals De Kuip of de Johan Cruijff ArenA.
  • Mogelijk: Wanneer De Treffers live op televisie worden uitgezonden levert het de club in de achtste finales een bedrag van 16.000 euro op. Clubs die minimaal 45 minuten live te zien zijn (ESPN of FOX) hebben recht op deze vergoeding
  • Mogelijk: Wanneer De Treffers thuis speelt is er de mogelijkheid op fraaie inkomsten uit reclameborden. De thuisspelende clubs hebben tot aan de halve finale het recht om de reclameboarding te exploiteren.
  • Zeker: Bij een uitwedstrijd voor De Treffers is er nog een onkostenvergoeding. Uitspelende clubs hebben namelijk recht op een reis- en verblijfkostenvergoeding. Die is afhankelijk van de afstand tussen beide clubs. Deze varieert van van 700 euro (10 tot 100 kilometer), 900 euro (100 tot 200 km) tot 1100 euro (boven de 200 km). De thuisspelende club zal deze vervolgens voor haar rekening moeten nemen.

Welke amateurclubs komen ook uit in de achtste finales?

Er komt nog minimaal 1 andere amateurclub uit in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Het gaat naast De Treffers om de winnaar van het treffen tussen Urk en Katwijk. Daarnaast hopen Blauw Geel (thuis tegen FC Utrecht) en Spakenburg (uit tegen FC Groningen) uiteraard op een enorme stunt.

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Bekerzege De Treffers levert minimaal 100.000 euro op’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.