Champions League wedstrijden in Hamburg

Europees voetbal in Hamburg? Het is al weer even geleden dat ‘voetbaldino’ HSV uberhaupt actief was in de Bundesliga. Toch zal het iconische Volksparkstadion van Hamburger SV dit seizoen het toneel zijn van Europese avonden. De Champions League komt namelijk naar de Duitse havenstad.

Het stadion dat plaats biedt aan 57.274 toeschouwers zal dit najaar het toneel zijn van de thuiswedstrijden van Shaktar Donetsk. Vanwege de oorlog in Oekraïne moest Shaktar Donetsk uitwijken. Na Wenen vorig jaar is nu de keuze gevallen op het Noord-Duitse Hamburg. De Europese voetbalbond UEFA heeft ingestemd met het idee.

Shaktar Donetsk heeft zich als kampioen van Oekraïne automatisch geplaatst voor het miljoenenbal. Feyenoord en mogelijk ook PSV zal dit seizoen uitkomen in de groepsfase. Feyenoord kan zelfs tegen Shaktar Donetsk loten. De regerend landskampioen is ingedeeld in Pot 1. Shaktar Donetsk zit in Pot 3. Bij een eventuele plaatsing ten koste van Rangers FC zal ook PSV in Pot 3 plaatsnemen.

Een mogelijk loting tussen Feyenoord en Shaktar Donetsk is dus mogelijk en zal ongetwijfeld zorgen voor een ware uittocht vanuit Rotterdam naar Hamburg. Een hele mooie kans op een voetbalreis.

De loting voor de groepsfase van de Champions League vindt plaats op 31 augustus.

1 Trackback / Pingback

  1. Champions League wedstrijden in Hamburg | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.