Eerste informatie over Ballon D’Or 2023 bekend

Sadio Mané na de gewonnen Super Finale van Bayern München

Er is meer bekend over de Ballon D’Or van 2023. Op maandag 30 oktober zal de ceremonie van deze prestigieuze prijs in Frankrijk plaatsvinden. Vorig jaar won Karim Benzema de prestigieuze prijs die jaarlijks door France Football wordt uitgereikt.

Welke spelers er genomineerd zijn is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is wanneer de nominaties bekend worden gemaakt. Dat zal zijn op 6 september. Het gaat hierbij om de volgende categorieën:

  • Beste speler: 30 genomineerden
  • Beste speler (vrouwen): 20 genomineerden
  • Yashin Trophy (beste keeper): 10 genomineerden
  • Kopa Throphy (grootste talent onder 21 jaar): 10 genomineerden

Vorig jaar ging FC Barcelona ster Gavi aan de prijs met de Kopa Award.  De prijs werd in 2018 voor het eerst uitgereikt. Kylian Mbappé geldt als de eerste winnaar. Matthijs de Ligt wordt de award in 2019 en Pedri in 2021. In 2020 werd de prijs vanwege Covid niet uitgereikt.

Al eerder word duidelijk welke spelers genomineerd zijn voor de Socrates Award. Deze prijs is in het leven geroepen om spelers te erkennen voor het humanitaire werk wat men doet. Op 7 juli worden de genomineerden hiervan bekend. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. Sadio Mané ging de boeken in als de eerste winnaar ooit van de Socrates Award.

Wanneer is de Ballon D’Or uitreiking 2023?

De uitreiking vind plaats op maandag 30 oktober. Plaats van handeling is het fantastische Théâtre du Châtelet in Parijs. Dit gebouw werd voor het eerst in 1862 in gebruik genomen.