Harry Kane jaagt tegen Manchester City op record

Harry Kane staat voor een bijzondere mijlpaal. De aanvaller van Tottenham Hotspur kan komend weekend de derde speler in de Premier League historie worden met 200 goals of meer. Alleen iconen Alan Shearer en Wayne Rooney haalden eerder deze bijzondere mijlpaal. Manchester City neemt het zondag om 17.30 uur op tegen Manchester City.

Kane scoorde vorige week maandag de enige treffer in het treffen tussen Fulham en Tottenham Hotspur. Hierdoor blijven de Spurs in de race voor Champions League voetbal. De goal bracht hem niet alleen dichtbij een Premier League record. Ook was het de 266ste goal van Kane voor Tottenham Hotspur. Daarmee evenaarde hij het record van Jimmy Greaves, uit 1970. Ook hij scoorde 266 goals voor Tottenham Hotspur.

De 29-jarige Kane is niet weg te denken bij Tottenham Hotspur. Toch is het niet uitgesloten dat het komende zomer tot een transfer zal komen. De Engels international loopt uit zijn contract en kan derhalve transfervrij de overstap maken. De Duitse topclub Bayern München geldt als belangrijkste kanshebber.

Wie is topscorer aller tijden in de Premier League?

Sinds de oprichting van de Premier League in 1992 zijn de onderstaande tien spelers het meest doeltreffend geweest. Alan Shearer is met 260 goals de absolute topschutter.

  1. Alan Shearer – 260 goals
  2. Wayne Rooney – 209 goals
  3. Harry Kane – 199 goals
  4. Andy Cole – 187 goals
  5. Sergio Aguero – 184 goals
  6. Frank Lampard – 177 goals
  7. Thierry Henry – 174 goals
  8. Robbie Fowler – 163 goals
  9. Jermaine Defoe – 162 goals
  10. Michael Owen – 150 goals

Geen Nederlanders in top tien, Vardy jaagt op Van Persie

In de top 10 is geen enkele Nederlandse voetballer te vinden. Robin van Persie staat dertiende op de lijst met 144 doelpunten. Jamie Vardy (Leicester City) zit de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal op de hielen. Vardy scoorde 134 Premier League goals. De Engels international is echter ook al 35 en komt dit seizoen nog weinig tot scoren. Na 20 duels staat de teller pas op 1 Premier League goals. Ook de nummer vijftien op de ranglijst is een Nederlandse ex-prof. Jimmy Floyd Hasselbaink staat vijftiende met 127 Premier League goals.

Salah en Sterling hebben top tien in het vizier

Naast Vardy zijn ook Mo Salah (Liverpool) en Raheem Sterling (Chelsea) van de top 25 nog actief. De dertigjarige buitenspeler uit Egypte staat op 127 Premier League treffers. Sterling (28) staat op 113 goals. Beide hebben nog een leeftijd om verder te kunnen klimmen. Datzelfde geldt uiteraard voor Erling Haaland (22) die in zijn debuutseizoen al op 25 Premier League goals staat.