PSV verbetert ingaande transferrecord

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Na bijna 23 jaar gaat het ingaande transferrecord van PSV aan de kant. PSV is namelijk bereid haar transferrecord te verbreken om de komst van Noa Lang mogelijk te maken. Op korte termijn zal de international in Eindhoven een meerjarig contract tekenen. In het Philips Stadion ligt een contract tot de zomer van 2028 klaar.

PSV zal maximaal 15 miljoen euro aan de Belgische topclub Club Brugge betalen. Een gedeelte hiervan komt vanuit makkelijk haalbare bonussen zoals een minimum aantal gespeelde wedstrijden. De verwachting is dat de club van Peter Bosz dit weekend de komst van Noa Lang én Ricardo Pepi bekend zal maken. De Amerikaans international komt voor ruim 10 miljoen euro over van het Duitse Augsburg. Het afgelopen seizoen verhuurde Augsburg de spits aan FC Groningen.

Wat is de huidige recordaankoop van PSV?

In de zomer van 2000 betaalde PSV maar liefst 14 miljoen euro voor Mateja Kezman aan de Servische topclub FK Partizan Belgrado. In Eindhoven groeide Kezman uit tot een goaltjesdief van formaat die later in zijn loopbaan minder succes had bij clubs als Chelsea, Fenerbahce en Paris Saint-Germain. Naast Kezman staan nu nog Hirving Lozano (CF Pachuca, 12,5 miljoen euro) en Bruma (RB Leipzig, 12 miljoen euro) in de top drie van duurste aankopen.

Club Brugge niet langer een Nederlandse enclave

Club Brugge stond lange tijd bekend als een ideale club voor Nederlandse voetballers. Blauw-zwart zag de afgelopen periode al de nodige spelers vertrokken. Zo trok Ruud Vormer in de winterstop naar Zulte Waregem. Bjorn Meijer is na het vertrek van Noa Lang nog de enige Nederlandse voetballer in de selectie van Club Brugge. De twintigjarige linksback stapte vorig jaar zomer over van FC Groningen naar de Belgische topclub.