‘Stadion De Kuip zit in EA SPORTS FC 24’

Een opvallend gerucht op social media. De Kuip zou namelijk verschijnen in EA FC 24. Het populaire FIFA verandert vanaf de komende editie van naam. Electronic Arts komt nu met EA SPORTS FC 24, in plaats van de populaire FIFA reeks waarvan de naam vanwege een afgelopen sponsordeal niet meer gebruikt kan worden.

Na de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion (sinds FIFA 23) zal nu dus ook De Kuip in EA SPORTS FC 24 verschijnen. Daarmee krijgt na Ajax en PSV ook Feyenoord haar stadion. En dat is vooral leuk voor de fans van Feyenoord. Andere stadions die in het populaire spel zullen verschijnen zijn het stadion van Celtic (Celtic Park) en het stadion van het Argentijnse  CA Newell’s Old Boys (Estadio Marcelo Bielsa). Met dat nieuws komt het doorgaans zeer betrouwbare Twitter account FUTZone.

De Kuip is één van de meest iconische stadions van de wereld. Zo speelde het Nederlands Elftal er haar meest interlands (130). Ook werden er de nodige Europese finales gespeeld. Maar liefst 10 keer vond er een Europese finale plaats. Daarnaast werden ook de finales van Euro 2000 en Nations League 2022 er gespeeld. Afgelopen zomer won Spanje de Nations League door Kroatië in de finale te verslaan.

https://twitter.com/FUTZONEFIFA/status/1688321007835033601

Een andere opsteker voor EA SPORTS FC is de terugkeer van Napoli. Electronic Arts bemachtigde weer de licentie. In FIFA 23 werd Napoli in Ultimate Team nog Napoli FC genoemd en werd er gebruikgemaakt van een ander logo. Het is nog onbekend of dat ook zal gebeuren bij Bergamo Calcio (Atalanta Begamo) en Latium (Lazio Roma).

 

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Stadion De Kuip zit in EA SPORTS FC 24’ | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.