Hellas Verona op de Nederlandse toer: Noslin vijfde Nederlandse speler

Net als de winterse transferperiode van vorig jaar is het Italiaanse Hellas Verona nadrukkelijk in Nederland op zoek naar versterking. De Serie A club wordt ook deze transfer window gelinkt aan meerdere spelers uit de Eredivisie. De nummer achttien van de Serie A gaat Tijjani Noslin presenteren. Ook Elayis Tavşan zou dichtbij een overeenkomst zijn. Daarnaast wordt Hellas Verona ook nadrukkelijk in verband gebracht met Javairô Dilrosun (Feyenoord).

Op korte termijn hoopt de Italiaanse club aanvaller Tijjani Noslin van Fortuna Sittard te presenteren. De 24-jarige buitenspeler, die enkele seizoenen geleden nog bij de amateurs voetbalde, is al naar Italië afgereisd voor een medische keuring. Afgelopen zomer ging er nog een streep door een transfer naar Millwall. Nu was Fortuna Sittard wel bereid om mee te werken. Noslin gaat Hellas Verona op huurbasis versterken. Wel zit daar een verplichte koopoptie in de zomer bij. Hellas Verona zal dan 3 miljoen euro naar Limburg moeten overmaken.

Hellas Verona gaat ook shoppen bij NEC

Daarnaast naderen Hellas Verona en NEC ook een akkoord over Elayis Tavşan. De pas 22-jarige buitenspeler zou zelf al een akkoord hebben over een zomerse transfer. Dat is mogelijk omdat Tavşan een aflopend contract in Nijmegen heeft. NEC en Hellas Verona onderhandelen nu over een winterse transfer zodat er toch nog een bescheiden transfersom naar Nijmegen gaat. NEC is de buitenspeler liever kwijt dan rijk. De voormalig jeugdinternational heeft het zich in Nijmegen onmogelijk gemaakt en een winterse transfer is voor alle partijen de best mogelijke oplossing. In 2020 betaalde NEC nog circa 200.000 euro aan Sparta Rotterdam. Nu zou Hellas Verona voor het aflopende contract nog 500.000 euro willen neertellen.

Hellas Verona op de Nederlandse toer

Langzaam maar zeker gaat Hellas Verona op de Nederlandse toer zoals we begin 2023 al eens schreven. Noslin wordt namelijk al de vijfde Nederlandse speler die in korte tijd actief wordt voor Hellas Verona. Sinds 2016 gingen spelers als Urby Emanuelson en Deyovaisio Zeefuik hem voor. In de huidige selectie vindt Noslin al één landgenoot. Jayden Braaf maakte na een verhuurperiode afgelopen zomer definitief de overstap van Borussia Dortmund naar Hellas Verona. De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen nog niet in de Serie A in actie vanwege een blessure. Hellas Verona en Fortuna Sittard hebben het tijdens de gesprekken over Noslin ook gehad over een mogelijke verhuur aan Braaf. De kans is groot dat Braaf op huurbasis naar de Eredivisie trekt.

Met een beetje chauvinisme zouden we ook Diego Coppola als Nederlandse voetballer in de Hellas Verona selectie kunnen betitelen. De Italiaanse jeugdinternational heeft een Nederlandse moeder. De centrale verdediger zal zeker wat Nederlandse woordjes kunnen spreken.

Goede ervaringen met spelers uit de Eredivisie

Met Sofyan Amrabat wist Hellas Verona eerder al een financiële klapper te maken. Dat deed het deze maand ook met Cyriel Ngonge. De Belgische aanvaller werd in de vorige winterse transferperiode pas van FC Groningen overgenomen. Zeker dit seizoen maakte Ngonge indruk en verdiende hij een transfer naar Napoli. Dat was kassa voor Hellas Verona. Er wordt 18 miljoen euro overgenomen dat nog met 2 miljoen euro kan oplopen. Ook FC Groningen verdiende mee aan de transfer door een doorverkooppercentage van 10%.

Hellas Verona: een echte Italiaanse talentenfabriek

De afgelopen seizoenen heeft Hellas Verona op de transfermarkt vaker goede zaken gedaan. Dat was al te zien met de transfers van Sofyan Amrabat en Cyriel Ngonge, maar er zijn meer mooie voorbeelden. Afgezien van de transfer van Iturbe (2014) vonden de andere grote uitgaande transfers allemaal na 2020 plaats.

Dit zijn de duurste uitgaande transfers in de historie van Hellas Verona:

  1. Marash Kumbulla voor 26.5 miljoen euro naar AS Roma
  2. Juan Iturbe voor 24.5 miljoen euro naar AS Roma
  3. Sofyan Amrabat voor 19.5 miljoen euro naar Fiorentina
  4. Cyriel Ngonge voor 18 miljoen euro naar Napoli
  5. Ivan Ilic voor 15.7 miljoen euro naar Torino

Welke Nederlanders speelden er eerder voor Hellas Verona?

  1. Urby Emanuelson (2016)
  2. Sofyan Amrabat (2019 – 2020)
  3. Jayden Braaf (2023 – heden)
  4. Deyovaisio Zeefuik (2023)
  5. Tijjani Noslin (2024 – heden)