Rechtzaak onthult salaris El Ghazi bij Mainz

Net als in het echte leven is het vaak gissen naar iemands salaris. In het voetbal is dat nu net zo. Het wordt bij voetballers ook nog eens lastig met naast een maandsalaris ook allerlei variabele beloningen. Een rechtszaak in Duitsland tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 geeft nu echter iets meer inzicht in het salaris van de aanvaller.

Na een aantal ongelukkige uitingen van Anwar El Ghazi over de oorlogssituatie tussen Israel en de Hamas, besloot Mainz het nog doorlopende contract te ontbinden. El Ghazi had enkele weken daarvoor juist een contract tot het einde van het seizoen bij de Bundesliga club getekend. Deze kon volgens Mainz direct in de prullenbak vanwege de uitlatingen van El Ghazi.

De voormalig speler van onder andere Ajax, Aston Villa en PSV claimt bij monde van zijn advocaat door de contractontbinding 150.000 euro per maand mis te lopen aan salaris. Dat zou betekenen dat El Ghazi op jaarbasis tussen de 1.5 en 1.8 miljoen euro bij Mainz zou verdienen. Geen verkeerd bedrag voor de tweevoudig international van Oranje.

Overigens claimt ook FSV Mainz geld. Het legt een schadeclaim van 523.464 euro bij El Ghazi neer. Zijn uitspraken zouden op meerdere vlakken in overtreding zijn geweest. Daarnaast claimt Mainz ook imagoschade te hebben opgelopen. Mainz en diens advocaten komen tot dit specifieke bedrag omdat dit een combinatie is van het tekengeld, wat El Ghazi bij het tekenen van zijn contract kreeg, en een contractuele boete van een maandsalaris. Dat betekent dus dat El Ghazi een behoorlijk bedrag aan tekengeld heeft ontvangen.

Een eventuele terugkeer van El Ghazi bij Mainz is dan ook geen optie. Op 19 juni komen beide partijen voor een uitspraak bij de rechtbank tenzij men eerder tot een onderling vergelijk komt.