Van de Beek zesde Nederlander bij Eintracht Frankfurt

Donny van de Beek heeft zoals verwacht zijn overgang van Manchester United naar Eintracht Frankfurt afgerond. De 26-jarige middenvelder wordt door de huidige nummer zes van de Bundesliga gehuurd met een optie tot koop.

Van de Beek verruilde in 2020 zijn Ajax voor Manchester United. De Mancunians betaalde toen maar liefst 39 miljoen euro aan Ajax. Een succes werd zijn verblijf op Old Trafford echter nooit. In 2022 werd Van de Beek al eens tijdelijk gestald bij Everton. Ook in Liverpool kon de negentienvoudig international geen potten breken. Dit seizoen kwam Van de Beek zelfs maar tot 2 minuten in de Premier League. In Frankfurt hoopt Van de Beek weer spelritme te krijgen. Stiekem hoopt hij nog op een plekje in de EK-selectie van Ronald Koeman.

Eintracht Frankfurt hoopt de loopbaan van Van de Beek nieuw leven in te blazen. Na dit half jaar kunnen de Adlerträger de middenvelder voor circa 11 miljoen euro overnemen van Manchester United. Daar hoort ook nog een variabel bedrag van 3 miljoen euro bij. Van de Beek heeft in Manchester namelijk nog maar een contract tot de zomer van 2025.

De combinatie tussen Nederlandse voetballers en Eintracht Frankfurt is met name de laatste jaren populair geworden. Eintracht Frankfurt timmert de laatste jaren goed aan de weg. In 2022 won de ploeg nog de Europa League. Later dat jaar kwam het dan ook uit in de Champions League. Toch kunnen de Nederlandse voetballers bij Eintracht Frankfurt niet echt een succes worden genoemd.

Welke Nederlandse voetballers speelden eerder bij Eintracht Frankfurt?

  • Arie van Lent (2004 – 2006). De in Opheusden geboren aanvaller trok al op jonge leeftijd naar Duitsland. Als dienstplichtig militair in West-Duitsland trok hij de aandacht van Werder Bremen. Daarna volgde nog een aantal andere Duitse clubs waar hij het bij Borussia Monchen Gladbach het langst vol hield. Tussen 2004 en 2006 speelde hij bij Eintracht Frankfurt.
  • Luc Castaignos (2015 – 2016). In de zomer van 2015 ging Castaignos bij Eintracht Frankfurt zijn tweede buitenlandse avontuur aan. Het werd al weer zijn vierde club. Na Feyenoord, Inter Milan en FC Twente werd het Frankfurt. Een jaar volgde een vertrek naar Sporting Lissabon.
  • Jonathan de Guzman (2017 – 2020). Na mooie avonturen in met name Zuid-Europa bij onder andere Mallorca, Villarreal en Napoli maar later ook de Premier League met Swansea City dook De Guzman in 2017 op bij Eintracht Frankfurt. Na 52 duels in de Bundesliga liep De Guzman uit zijn contract. Via OFI Kreta kwam De Guzman uiteindelijk uit bij zijn huidige club Sparta.
  • Jetro Willems (2017 – 2021). De 22-voudig international verruilde in de zomer van 2017 PSV voor Eintracht Frankfurt. Een mooie tussenstap voor de absolute top. Een doorslaand succes werd het niet. Willems speelde 65 officiële duels voor Frankfurt. Tussendoor speelde hij ook nog een jaar op huurbasis bij Newcastle United. In 2021 liep Willems uit zijn contract en trok hij naar het eveneens Duitse Greuther Fürth
  • Bas Dost (2019 – 2021). De boomlange aanvaller werd door Eintracht Frankfurt terug naar de Bundesliga gehaald. Eerder scoorde Dost aan de lopende band bij zowel Wolfsburg als later Sporting Lissabon. Bij Frankfurt was hij niet onomstreden. In januari 2021 trok Dost naar Club Brugge.
  • Donny van de Beek (2023 – heden)