Video: De 10 stadions van EURO 2024

Het WK in Qatar is nog in volle gang maar het Europees Kampioenschap ligt op de loer. In 2024 wordt het EK gehouden in Duitsland. Vlak over de grens zal er in tegenstelling tot Qatar geen enkele discussie zijn over bier en de bijbehorende consumptie. De Duitse voetbalbond DFB heeft de stadions van EK 2024 bekend gemaakt.

10 verschillende steden en 10 verschillende stadions

Het EK 2024 wordt gespeeld in 10 verschillende steden en daarmee 10 verschillende stadions. De openingswedstrijd staat gepland voor 14 juni. De finale wordt op 14 juli 2024 in het Olympia Stadion van Berlijn gespeeld. De meeste stadions hebben een commerciële naam vanwege sponsoring. Vanwege commerciële verplichtingen worden door de UEFA algemene stadionnamen gehanteerd. In het bijbehorende lijstje zijn beide namen opgenomen.

Opvallend, 2 van de 10 stadions hebben een gastheer die momenteel actief is op het tweede niveau van Duitsland. Het gaat om het Volksparkstadion in Hamburg (HSV) en de Merkur Spiel-Arena van Fortuna Dusseldorf. Voor de Nederlandse voetbalfan in Limburg is het uiteraard jammer dat het Borussia-park van Borussia Mönchengladbach niet wordt gebruikt voor EURO 2024.

Wat zijn de stadions en speelsteden van EK 2024?

  1. Leipzig Stadium, Leipzig
  2. Frankfurt Arena (Deutsche Bank Park), Frankfurt
  3. Cologne Stadium (RheinEnergieStadion), Keulen
  4. Düsseldorf Arena (Merkur Spiel-Arena), Düsseldorf
  5. Volksparkstadion Hamburg, Hamburg
  6. Arena AufSchalke (Veltins-Arena), Gelsenkirchen
  7. Stuttgart Arena (Mercedes-Benz Arena), Stuttgart
  8. BVB Stadion Dortmund (Signal Iduna Park), Dortmund
  9. Munich Football Arena (Allianz Arena), München
  10. Olympiastadion Berlin, Berlijn

De video: De stadions van EURO 2024 in Duitsland

https://www.youtube.com/watch?v=_WcoIoN4HJs

Wat is de weg van Oranje naar Euro 2024?

Het Nederlands Elftal zal onder leiding van de kersverse bondscoach Ronald Koeman zeker geen makkelijke EK-kwalificatie hebben. De loting in Frankfurt wees uit dat Oranje moet zien af te rekenen met Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Ondanks de concurrentie lijkt Nederland zich geen zorgen te hoeven maken. De eerste twee kwalificeren zich voor het EK, terwijl Oranje door de prestaties in de UEFA Nations League ook nog zeker is van een plekje in de playoffs wanneer het overal naast zou grijpen. Zo ver zal Oranje het uiteraard niet willen laten komen.