Bijzonder record lonkt voor Justin Kluivert

Photo by @timmybech

Justin Kluivert kan na zijn transfer naar Bournemouth terecht komen in een bijzonder lijstje. Bij een debuut in de Premier League zou hij namelijk minuten hebben gemaakt in de vijf grootste competities van Europa. Daarmee wordt Kluivert misschien wel onderwerp voor een vraag bij een voetbalquiz.

Kluivert speelde al in de Serie A (AS Roma), Bundesliga (RB Leizpig), Ligue 1 (Nice) en het afgelopen seizoen La Liga (Valencia). Met Bournemouth zou hij straks in zijn vijfde topcompetitie minuten kunnen maken. Op dit moment zijn er maar 3 spelers die ook deze ervaring hebben.

Welke spelers kwamen uit in de 5 grote Europese competities?

  1. Florentin Raducioiu (Roemenië). Hij speelde bij West Ham United, Espanyol, VFB Stuttgart, Bari, Verona, Brescia, Milan en Monaco. Daarmee was hij de allereerste speler ooit.
  2. Christian Poulsen (Denemarken). De middenvelder kwam uit voor Liverpool, Sevilla, Schalke 04, Juventus en Evian.
  3. Stevan Jovetic (Montenegro). De aanvaller voetbalde voor Manchester City, Sevilla, Hertha BSC, Fiorentina, Inter en Monaco.
  4. Justin Kluivert (Nederland). Onze landgenoot kwam al uit voor Valencia, RB Leipzig, AS Roma en Nice. Daar komt dan Bournemouth bij.

Welke spelers kwamen uit in de 6 grootste Europese competities?

Met de opkomst van het Nederlandse voetbal in Europa geldt de Eredivisie inmiddels als de zesde competitie van Europa. Christian Poulsen kwam tussen 2012 en 2014 uit voor Ajax. De Deense international (92 caps) speelde 54 duels voor Ajax. Justin Kluivert kan nu de 2e speler ooit worden die in de zes beste competities speelde.