Van Bommel: trainer met meeste CL duels zonder zege

Photo by @solotravel_photalkgraphy for Unsplash

Hij had het vermoedelijk liever niet willen hebben maar Mark van Bommel heeft als trainer een bijzonder record in handen. De huidige trainer van Antwerp is de trainer met de meeste wedstrijden in de Champions League op rij zonder zege. Er is in de hele wereld geen enkele trainer die deze cijfers kan overleggen.

Mark van Bommel verloor maar liefst 13 Champions League duels op rij. Antwerp maakt dit seizoen voor het eerst haar opwachting in de Champions League. In een poule met FC Barcelona, FC Porto en Shaktar Donetsk werden de eerste vier duels verloren. Naast deze 4 duels won Van Bommel als trainer eerder ook al niet bij PSV (6) en VfL Wolfsburg (3)

Mogelijk dat Van Bommel zijn negatieve record in het restant van de Champions League groepsfase verder gaat aanscherpen. Er wachten voor Antwerp nog twee duels: eind deze maand Shaktar Donetsk (uit, wordt gespeeld in Hamburg) en in december nog FC Barcelona (thuis). Antwerp kan nog steeds als derde eindigen en daarmee Europese overwintering in de Europa League veiligstellen. Dan moet er wel twee keer gewonnen worden en laat dat nu net voor Van Bommel een hele opgave zijn.

Eerder deelde Van Bommel zijn negatieve record nog met Giorgos Donis (APOEL Nicosia) en Stanimir Stoilov (Levski Sofia en Astana). Bij beide trainers staat de teller op 12 duels in de Champions League zonder zege.