Buitenlandse transferdeadlines houden Eredivisie nog bezig

transfermarkt winter deadlines eredivisie

In Nederland is de transfermarkt gesloten. In de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari verliep de transferdeadline. Geen inkomende transfers meer dus voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Althans niet met een transfersom of huursom. Wel kunnen clubs nog altijd transfervrije spelers oppikken.

Transfermarkt Eredivisie gesloten, buitenlandse transfermarkten nog open

Waar de deadline in Nederland verstreken is, kan in andere landen nog wel gehandeld worden. Het betekent dat Nederlandse clubs nog altijd spelers kwijt kunnen raken. Zo kunnen Turkse clubs nog altijd spelers uit de Eredivisie kopen. Datzelfde geldt ook voor clubs uit bijvoorbeeld Rusland of Argentinië.

Turkse interesse in Andries Noppert

Voetbal International schrijft nu dat er Turkse interesse was voor Andries Noppert. De doelman van het Nederlandse Elftal op het WK in Qatar is zijn plek bij SC Heerenveen sinds afgelopen weekend kwijt. Kees van Wonderen gaf afgelopen weekend in het 3-3 gelijke spel tussen SC Heerenveen en Fortuna Sittard de voorkeur aan Mickey van der Hart. Een overgang naar Turkije biedt nu mogelijk uitkomst. Het Turkse Adana Demirspor, waar eerder dit seizoen Patrick Kluivert nog trainer was, is bereid om SC Heerenveen en de 29-jarige Noppert de helpende hand te bieden.

SC Heerenveen maakte echter al snel duidelijk dat het niet zal meewerken aan een transfer van Noppert. De huidige nummer negen van de Turkse Süper Lig was bereid om Noppert te huren met een optie tot koop. De nummer dertien van de Eredivisie, SC Heerenveen, zag dat niet zitten. Het betekent opnieuw een streep door een transfer. Eerder hield SC Heerenveen ook al transfers tegen van Thom Haye (Como) en van Osame Sahraoui (Lille).

Ajax hoopt nog op Argentijnse transfermarkt

Ajax zal juist met een schuin oog kijken naar de Argentijnse transfermarkt. De transferdeadline in Argentinië sluit op 18 februari. Mogelijk dat er voor die tijd nog een Argentijnse club aanklopt voor Gerónimo Rulli. De 31-jarige doelman zit op een dood spoor in Amsterdam. Zowel Ramaj als Gorter staan in de Amsterdamse pikorde hoger. Eerder sprak Rulli al zijn vertrekwens uit. In Amsterdam heeft Rulli nog een contract tot de zomer van 2026.

Noorse club aast op spits Jong FC Utrecht

Volgens Noorse media staat Mees Rijks in de belangstelling van het Noorse Vålerenga IF. De twintigjarige aanvaller scoorde dit seizoen 5 keer in 20 duels voor FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Rijks heeft in de Domstad een aflopend contract en zou dus zijn eerste buitenlandse avontuur aan kunnen gaan. Vålerenga IF speelt niet langer op het hoogste niveau van Noorwegen maar heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren. De club hoopt hierbij ook op Rijks. De transfermarkt in Noorwegen sluit ook pas op 3 april. Ook een zomerse deal waarbij Rijks transfervrij de overstap maakt is niet uitgesloten.

Welke transfermarkten zijn nog open?

  • Dinsdag 6 februari: Oostenrijk en Israël
  • Woensdag 7 februari: Australië
  • Vrijdag 9 februari: Turkije
  • Maandag 12 februari: Roemenië
  • Woensdag 14 februari: Hongarije
  • Donderdag 15 februari: Zwitserland en Kroatië.
  • Zondag 18 februari: Argentinië
  • Woensdag 22 februari: Polen, Rusland en Tsjechië

Mogelijkheden voor aantrekken transfervrije spelers

Nederlandse clubs kunnen nog steeds een transfervrije speler aan zich binden. Zo zitten bekende namen als Anwar El Ghazi (28), Jean-Paul Boëtius (29) en Dave Bulthuis (33) nog zonder club. Boëtius had zich kunnen verbinden aan Sparta maar hoopt op een nieuw buitenlandse avontuur. De 35-jarige Jordy Buijs lijkt na jaren in Japan te hebben gespeeld op korte termijn te tekenen bij ADO Den Haag. Andere transfervrije spelers kozen inmiddels eieren voor hun geld. Zo tekende Diego Biseswar tot het einde van het seizoen bij de amateurs van SteDoCo.

1 Trackback / Pingback

  1. Buitenlandse transferdeadlines houden Eredivisie nog bezig | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.