Micky van de Ven: De snelste speler in de Premier League

Snelste speler Premier League

De snelste speler in de Premier League? Opvallend genoeg is dat een Nederlandse verdediger. Dat blijkt uit data-analyse van Sky Sports. Uit het onderzoek van de Britse omroep is Micky van de Ven dit seizoen de snelste speler in de Premier League. Zijn topsnelheid? Van de Ven kwam dit seizoen namens Tottenham Hotspur uit op een snelheid van 37.38 kilometer per uur.

Van de Ven staat bij het grote publiek niet direct bekend als een snelle verdediger. Afgelopen seizoen behoorde de 22-jarige verdediger ook in de Bundesliga tot de snelste spelers. Van de Ven’s topsnelheid was vorig seizoen in de Bundesliga namelijk 36.35 kilometer per uur. Afgelopen zomer stapte de verdediger voor meer dan 40 miljoen euro over van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur. Rondom de jaarwisseling stond Van de Ven enige tijd buitenspel. Inmiddels kan Spurs manager Ange Postecoglou weer een beroep doen op de voormalig speler van FC Volendam.

De top drie van snelste Premier League spelers wordt naast Van de Ven gevormd door Chiedozie Ogbene (Luton Town, 36.93 kilometer per uur) en Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers, 36.86 kilometer per uur).

Wie is de snelste speler in de Premier League?

  • Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) – 37.38 kilometer per uur
  • Chiedozie Ogbene (Luton Town) – 36.93 kilometer per uur
  • Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers) – 36.86 kilometer per uur
  • Dominik Szoboszlai (Liverpool) – 36.76 kilometer per uur
  • Dara O’Shea (Burnley) – 36.73 kilometer per uur
  • Anthony Gordon (Newcastle United) – 36.68 kilometer per uur
  • Amaduo Onana (Everton) – 36.65 kilometer per uur
  • Dominic Solanke (Bournemouth) – 36.10 kilometer per uur

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1754837593592574327

Wie is de snelste voetballer ter wereld?

Mykhailo Mudryk werd ooit gekroond als de snelste voetballer van Europa. Dat deed hij in dienst bij Shaktar Donetsk. De buitenspeler is in de Premier League bij Chelsea nog geen schim van wat hij eerder was. Ook Ousmane Dembélé geldt als een echte snelheidsduivel. Tot slot wordt ook AC Milan-aanvaller Rafael Leão als razendsnel ervaren.