NEC zet nieuw transferrecord: Mattsson naar FC Kopenhagen

winterse transfer deadline

NEC heeft deze transferperiode haar uitgaande transferrecord aangescherpt. Niet Björn Vleminckx maar Magnus Mattsson gaat voortaan de geschiedenisboeken in als de duurste uitgaande transfer in Nijmegen.

De trotse nummer zeven van de Eredivisie stelde zich hard op in de onderhandelingen met FC Kopenhagen. Meerdere aanbiedingen van de de Deense topclub werden terzijde geschoven. Niet zo gek ook. Mattsson verkeert in bloedvorm en scoorde dit seizoen al elf keer in de Eredivisie. Nu raakt NEC haar sterspeler alsnog voor een miljoenenbedrag kwijt. Volgens De Gelderlander hebben FC Kopenhagen en NEC elkaar gevonden in een recordbedrag van 5 miljoen euro. Daarnaast zal NEC bij een toekomstige transfer van de 24-jarige middenvelder ook meedelen.

Het betekent dat Mattsson niet met NEC gaat spelen in de kwartfinale van de KNVB Beker maar de Champions League ingaat. FC Kopenhagen haalde de achtste finales van de Champions League en treft hierin Manchester City. Het vertrouwen van FC Kopenhagen is groot. Voor Mattsson ligt er een contract tot de zomer van 2028 klaar.

NEC wil geld herinvesteren

NEC wil op de slotdag van de transfermarkt nog zaken doen. NEC wil graag zaken doen met Roda JC. Sami Ouaissa wordt gezien als een nieuwe potentiele goudmijn. De talentvolle middenvelder maakt dit seizoen indruk bij Roda JC en kan daarmee de stap zetten naar de Eredivisie. Daarnaast houdt NEC op de slotdag ook de markt goed in de gaten voor een extra aanvaller.

Daarmee is een derde en mogelijke een vierde nieuweling deze transferperiode niet uitgesloten. Het haalde met de ervaren Tjaronn Chery al een vervanger voor Mattson. Daarnaast kwam de Luxemburgse international Yvandro Borges Sanches op huurbasis over van Borussia Monchengladbach.

Naast Mattson zwaaide NEC deze transferperiode ook Elayis Tavsan (Hellas Verona), Alexis Tibidi (vervroegd einde huur) en Selim Can Sönmez (verhuurd aan TOP Oss) uit. NEC staat de komst van Tjaronn Chery, die Mattsson kan vervangen als aanvallende middenvelder, en Yvandro Borges Sanches.

Wat is de duurste uitgaande transfer van NEC?

  • Magnus Mattson (2024) voor 5 miljoen euro naar FC Kopenhagen
  • Björn Vleminckx (2011) voor 3.3 miljoen euro naar Club Brugge
  • Jasper Cillessen (2011) voor 3.23 miljoen euro naar Ajax

1 Trackback / Pingback

  1. NEC zet nieuw transferrecord: Mattsson naar FC Kopenhagen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.