Spartak Moskou wil transferrecord FC Twente verbreken

winterse transfer deadline

Niet een speler van de traditionele topclubs maar de aanvalsleider van FC Twente lijkt de grootste uitgaande transfer van deze winterse transferwindow in de Eredivisie te worden. Manfred Ugalde staat er goed op bij Spartak Moskou dat het uitgaande transferrecord van FC Twente wil verbreken.

Niet AZ topscorer Vangelis Pavlidis, een uitgaande transfer van één van de Amsterdamse ‘miskopen’ of een miljoenenbod op Mats Wieffer wordt de grootste transfer. Het lijkt Manfred Ugalde te gaan worden. FC Twente nam de Costa Ricaanse aanvaller pas afgelopen zomer na een verhuurperiode voor 4 miljoen euro over van de City Football Group. Vermoedelijk zal de City Football Group, die hem contractueel bij het Belgische Lommel SK stalde, hierbij een flink doorverkooppercentage hebben bedongen. Onduidelijk is hoeveel.

Spartak Moskou wil transferrecord FC Twente verbreken

Spartak Moskou is bereid maar liefst 10 miljoen euro neer te tellen. Dat bedrag kan door een aantal bonussen flink toenemen. Volgens De Telegraaf kan dat zelfs de uitgaande recordtransfer van Dusan Tadic in 2014 naar Southampton verbreken. De Engelse club betaalde tien jaar geleden maar liefst 14 miljoen euro. Een eventuele transfer van FC Twente naar het Russische Spartak Moskou is wel van invloed op de publieke opinie. Hoewel Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat, kan het vanwege de huidige oorlog in Oekraïne ook een verkeerd signaal zijn om zaken te doen met Rusland. Daarnaast staat Quincy Promes op verzoek van de Nederlandse overheid ook nog eens internationaal gesignaleerd vanwege een uitstaande gevangenisstraf.

FC Twente voert overleg met KNVB over Russische sancties

FC Twente wil geen enkel risico nemen met een mogelijke uitgaande transfer naar Rusland. Er is al contact geweest met de KNVB. Een slimme zet. Eerder deze week blokkeerde de MLS vanwege diezelfde regels namelijk een transfer. FC Dallas en Spartak Moskou waren het namelijk al eens over een transfersom van Amerikaans international Jesus Ferreira. De Major League Soccer stak echter een stokje voor de transfer van circa 12 miljoen euro.

Ugalde moet Spartak Moskou weer naar de top brengen

Na 18 wedstrijden staat Spartak Moskou op een teleurstellende vijfde plaats in de Premjer Liga. De achterstand op koploper Krasnodar bedraagt 8 punten. Spartak Moskou wil dus ook met een aantal gerichte versterkingen de weg omhoog terug vinden. Geld is echter wel een uitdaging. Boulay Dia (Salernitana) en Antonio Sanabria (Torino) bleken financieel niet haalbaar. Hierop klopte Spartak Moskou aan bij FC Twente voor Ugalde.

FC Twente al op zoek naar vervanger Ugalde

FC Twente oriënteert zich al nadrukkelijk de transfermarkt voor een vervanger van Ugalde.  Lequincio Zeefuik geldt als een interessante betaalbare optie. De pas negentienjarige aanvaller brak dit seizoen door bij FC Volendam. Er zijn echter meer kapers op de kust. Zo wordt ook AZ nadrukkelijk met de speler in verband gebracht. Ook zou er interesse van Feyenoord en PSV sluimeren. Dat heeft er alles mee te maken dat Zeefuik een contract tot einde van het seizoen heeft en dus in de zomer transfervrij is.