Nederlandse amateur via YouTube naar Levante

Een opvallende transfer voor Eren Güler. Na amateurclubs Viod en DZC’68 gaat de zeventienjarige buitenspeler nu aan de slag bij het Spaanse Levante. De Primera Division club geeft de aanvaller een half jaar de kans in het Onder 19 team.

Samen met een vriend zette Güler met succes wedstrijdbeelden op YouTube. Ze werden namelijk opgepikt door iemand uit Spanje. “Opeens kregen we een berichtje van iemand uit Spanje en toen is het heel snel gegaan”, aldus Güler in gesprek met Regio8. “Ik dacht eerst dat het een grap was, maar het bleek dat het serieus was.”

Zowel Güler als zijn vriend trainden mee met Levante Onder 19. Het leverde Güler uiteindelijk een contract van een half jaar op. Een voetbaldroom komt uit.  “Als ik het goed doe, kan ik doorgeschoven worden naar Jong Levante, en dan door naar het eerste. Maar ik zie het wel. We moeten binnenkort tegen Barcelona, daar kijk je wel echt naar uit.” Een voetbaldroom komt uit, daar heeft hij ook wel dingen voor moeten laten.  “Mijn vrienden gingen vaak vrijdagavond de stad in, maar dan was ik hier met Floris aan het trainen. Dat soort dingen heb ik er wel voor moeten doen.”