De top tien transfervrije Nederlandse spelers

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De transfermarkt sluit op 31 augustus om middernacht. Tot die tijd mogen clubs spelers kopen en verkopen. Daarna is het enkel nog mogelijk om de markt van transfervrije spelers op te gaan.

Vaak vissen Nederlandse clubs nog in de markt van transfervrije buitenlandse krachten. Spelers die vaak al maanden zonder club zitten en nog wedstrijdritme missen. Het betekent vaak zeker in de eerste maanden de nodige kleine blessures. Tussen al die transfervrije spelers zitten ook bekende namen zoals Jerome Boateng, David Luiz en José Izquierdo.

Er zijn ook de nodige spelers uit eigen land die nog zonder club zitten. Net als vorig jaar zomer presenteert VoetbalPlus.nl de transfervrije top 10 van spelers met een Nederlandse nationaliteit, of die een dubbele nationaliteit hebben. Hierbij kan je denken aan spelers met een Marokkaanse, Turkse, Antiliaanse of Surinaamse achtergrond die een sterke link met het Nederlandse voetbal hebben. Wie is er in het seizoen 2021-2022 nog actief in het betaald voetbal?

De top 10 transfervrije spelers

  1. Jetro Willems (27). De voormalig speler van Sparta en PSV zit zonder club na avonturen bij Eintracht Frankfurt en Newcastle United. De afgelopen jaren kampte de voormalig international met de nodige blessures.
  2. Othman El Kabir (30). De in Amsterdam geboren aanvaller was vooral actief in Zweden en Rusland. De afgelopen jaren speelde hij bij het Russische Ural Yekaterinburg. De middenvelder was nog nooit actief in Nederland. Komt het er nu van? Zijn oudere broer Mostapha El Kabir (nu Hammarby) speelde eerder bij NEC.
  3. Mikhail Rosheuvel (31). Rosheuvel degradeerde drie keer op rij in de Eredivisie (Cambuur, Roda JC en NAC Breda) maar verdiende in 2019 wel een transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar was hij actief voor Al-Dhafra SCC. Nu is Rosheuvel op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  4. Youness Mokhtar (29). De buitenspeler is nog in de bloei van zijn leven. Wist ADO Den Haag niet in de Eredivisie te houden en is op zoek naar een nieuwe club. Was al actief in Saoedi Arabië, Turkije, Noorwegen en Verenigde Staten. Lonkt een nieuw buitenlands avontuur?
  5. Luciano Narsingh (30). De buitenspeler werd door Feyenoord de tweede seizoenshelft verhuurd aan FC Twente. Tot een langer verblijf in Enschede kwam het ondanks de nodige speelminuten niet. Narsingh zou hopen op een Turks avontuur. Eerder was hij al in het buitenland actief bij Swansea City.
  6. Florian Jozefzoon (30). Nog een buitenspeler. De international van Suriname verruilde in januari 2017 de Eredivisie voor Engeland. Met Brentford, Derby County en Rotherham deed hij veel ervaring op in de Engelse Championship.
  7. Nasser El Khayati (32). De middenvelder keerde een half jaar geleden na een lucratief avontuur in de zandbak terug bij ADO Den Haag. Hij wist ‘zijn’ Den Haag niet voor de Eredivisie te behouden en zit nu zonder club.
  8. Anco Jansen (32). De middenvelder groeide uit tot een clubicoon van FC Emmen. Uiteindelijk was de middenvelder in Emmen overbodig en was hij mede-verantwoordelijk voor de degradatie van FC Emmen uit de Eredivisie. Als huurling wist hij met NAC Breda de laatste stap naar de Eredivisie niet te zetten. Duikt hij nog op in het betaald voetbal?
  9. Ricardo van Rhijn (30). De loopbaan van Van Rhijn lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Na Ajax, Club Brugge en AZ kwam hij de afgelopen jaren uit voor SC Heerenveen en FC Emmen.
  10. Jesper Drost (28). In 2015 was FC Groningen bereid om ruim een miljoen euro aan PEC Zwolle te betalen. Een succes werd het niet. Ook bij Heracles Almelo en opnieuw PEC Zwolle wist Drost zijn oude vorm niet te vinden.

Wie haalden de top tien net niet? Routiniers als Ismail Aissati (33), Eljero Elia (34) en Jan-Arie van der Heijden (33) vielen net buiten de boot. De routiniers werd de voorbije weken al gelinkt aan avonturen in Turkije. Ook de Antiliaanse internationals zoals Jarchinio Antonia en Charlison Benschop hopen snel op een nieuwe club.

 

Op zoek naar de top 10 transfervrije Nederlandse spelers voor het seizoen 2022-2023? Kijk dan hier.