De top 10 transfervrije Nederlande spelers

Scouts en technisch directeuren opgelet. In de zoektocht naar transfervrije buitenkansje zijn er weer voldoende bekende Nederlandse voetballers die nog zonder club zitten. De voorbereiding op het seizoen 2022/2023 mag dan al in volle gang zijn. Deze spelers zitten nog thuis en houden hun conditie met een privétrainer op peil.

De top 10 transfervrije Nederlandse voetballers van VoetbalPlus.nl:

  1. Riechedly Bazoer (25). Bazoer kende als centrale verdediger een van zijn beste seizoenen bij Vitesse. Het verzilveren van zijn transfervrije status leek slechts een kwestie van tijd. Er was onder meer interesse vanuit Olympique Marseille en Feyenoord. Toch zit de zesvoudig international nog altijd zonder club. Hoe lang nog?
  2. Jean-Paul Boëtius (28). De afgelopen jaren was Boëtius actief in de Bundesliga bij FSV Mainz. Daar speelde hij voornamelijk als aanvallende middenvelder terwijl hij in Nederland vooral als buitenspeler wordt gezien. Hertha BSC zou eerder concreet zijn maar tot een transfer kwam het niet. Boëtius houdt zijn conditie momenteel op peil bij zijn oude club Feyenoord. Biedt die club uitkomst?
  3. Carel Eiting (24). Eiting stond jarenlang te boek als een enorm talent bij Ajax. In de Johan Cruijff ArenA brak hij niet door. Dat leek hij wel te doen bij Huddersfield Town. Maar ook daar kwam een kink in de kabel. Via Genk en opnieuw Huddersfield Town zit Eiting nu zonder club. FC Volendam zou graag met de middenvelder naar de Eredivisie gaan.
  4. Jürgen Locadia (28). In januari 2018 betaalde Brighton Hove & Albion maar liefst 17 miljoen euro aan PSV voor de diensten van de aanvaller. Zijn verblijf in Engeland werd geen succes. Net zoals periodes bij Hoffenheim, Cincinnati en Bochum zijn loopbaan niet opnieuw lanceerden. Het is nu aan Locadia om de juiste keuze te maken.
  5. Philippe Sandler (25). Zijn overstap van PEC Zwolle naar Manchester City was een enorme. Tot veel speeltijd leidde dat niet.  Ook een verhuurperiode bij Anderlecht was tijdens covid niet ideaal. Daarnaast speelde ook zijn blessuregevoeligheid parten. Het deed Feyenoord eind vorig seizoen besluiten de koopoptie niet te lichten. Waar gaan we Sandler straks zien spelen?
  6. Pelle van Amersfoort (26). De aanvallende middenvelder was de afgelopen jaren actief in de Poolse competitie. Bij Cracovia Krakow was hij een gewaardeerde kracht. Lonkt er een nieuw avontuur voor de voormalig speler van SC Heerenveen?
  7. Leandro Bacuna (30). Al op jonge leeftijd trok de middenvelder van FC Groningen naar Aston Villa. Later was hij actief bij Reading en Cardiff City. Na 109 duels in de Eredivisie, 96 in de Premier League en 188 in de Championship is het mogelijk tijd om weer naar Nederland te trekken. Bacuna is daarnaast aanvoerder van Curaçao.
  8. Erik Pieters (33). Met jarenlange ervaring in de Premier League op zijn CV zou hij met zijn ervaring zeker niet misstaan in de Eredivisie. De voormalig international (18 caps) kampt echter met een knieblessure. Het duurt nog wel even voordat de voormalig speler van onder andere FC Utrecht, PSV en Stoke City fit is.
  9. Ché Nunnely (23). Net als Erik Pieters kampt ook Nunnely met een knieblessure. De afgelopen jaren was de buitenspeler actief bij Willem II. Het moet wel heel gek lopen wil er niet een club uit de Eredivisie een gok nemen met het aantrekken van Nunnely. Met 129 duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie heeft hij al de nodige ervaring.
  10. Marvin Zeegelaar (31). Komt het ooit nog tot een terugkeer naar de Nederlandse velden? Al sinds 2011 is Zeegelaar in het buitenland actief. Via het tweede elftal van Espanyol kwam hij terecht bij clubs in Turkije, Engeland en uiteindelijk Portugal. Daar bloeide de linkspoot op bij Sporting Lissabon. Sinds 2017 speelde hij om beurten bij Watford en Udinese dat tot hetzelfde voetbalconsortium behoren.

Ook vorig seizoen maakten we een top 10 van transfervrije Nederlandse spelers. Bijna elke speler vond vervolgens onderdak. Alleen bij spelers waar de jaren al gingen tellen bleek dat een flinke uitdaging.