‘Carlo Holse in belangstelling van Nederlandse club’

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Carlo Holse staat in de belangstelling van een nog onbekende Nederlandse club. De aanvallende middenvelder staat ook in de belangstelling van Genoa en de Bulgaarse topclub Ludogorets.  Ook is er voorzichtige belangstelling uit Spanje.

De Deense middenvelder speelt sinds eind 2020 in Noorse dienst. Rosenborg nam hem voor ruim 500.000 euro over van de Deense topclub FC Kopenhagen. Rosenborg zal haar investering dus minimaal willen terugverdienen. Sterker nog. Zijn transferwaarde wordt geschat op ruim 1.6 miljoen euro. Daarmee is Holse slechts voor een beperkt aantal Nederlandse clubs haalbaar. Holse ligt nog tot de winter van 2023 in Noorwegen vast.

Bij Rosenborg BK kwam de 22-jarige Holse het afgelopen half jaar naast de Noorse competitie ook uit in de Conference League. Daar bleek Stade Rennes over twee duels een maatje te groot. Het afgelopen seizoen maakte hij indruk in de Noorse Eliteserien. Naast aanvallende middenvelder kan hij met zijn goede linkerbeen ook op de linkerflank uit de voeten.

Holse is meervoudig jeugdinternational van Denemarken en werd ook al opgenomen in de Deense selectie. Tot een debuut voor Denemarken kwam het nog niet.